Luister hieronder naar het interview met Mariëtte Bos van Amolé BV en Arnold Teeuwen van de Iceviking. Uitgezonden op 27 januari 2019 op Meerradio in het programma Zakenplatform.

 

Naar zeer grote waarschijnlijkheid wijzigt het lage BTW tarief op 1 januari 2019 van 6% naar 9%. Waarom naar alle waarschijnlijkheid? Omdat het nog niet definitief door de Tweede en Eerste kamer is. Niet dat we denken dat het niet gaat gebeuren maar we moeten een voorbehoud maken.

Lees meer...

We horen enkele vragen heel regelmatig. Waar gaat het vak van administrateurs (boekhouders) naar toe en hoe vergaat het de accountants in de samenstelpraktijk? Dit gaat dan voornamelijk over het onderwerp dat alle administraties en jaarrekening geautomatiseerd worden en de rollen van administrateurs en accountants hiermee verdwijnen. Dan komt gelijk de discussie op gang dat er gezocht moet worden naar personeel met andere vaardigheden, meer communicatief en ondernemend, om een adviserende rol te vervullen naar de klant. Het moet vooral veel personeel zijn dat aan de voorkant van het bedrijf staat. Maar is dat ook zo, of is er ook een lichtelijk overspannen reactie van de markt op het feit dat morgen alles ‘weg geautomatiseerd’ zou zijn.

Lees meer...

We kunnen natuurlijk uitgebreid stilstaan bij alle plannen die het kabinet heeft maar we willen hier toch eens naar de ‘salamitactiek’ kijken van de overheid en dan specifiek op de eigen woning en de persoonsgebonden aftrek. Net als de salami zijn ook de plannen van het kabinet niet in één keer te verhapstukken dus iedere keer wordt er, net als een plakje salami, een klein stukje afgehaald van belangrijke aftrekposten voor de burger.

Lees meer...

Er wordt veel gesproken over het voornemen om de dividendbelasting af te schaffen. Natuurlijk komt al snel de vraag wie de rekening gaat betalen? En wie profiteert hiervan? We zijn nu eenmaal Nederlander.

Lees meer...

Download onze App!

De app toont actuele fiscale berichten die relevant voor u zijn! De app kunt u vervolgens zelf ‘op maat’ inrichten, zodat u geen overbodige berichten ontvangt.

De app bevat ook diverse kennisbanken over de auto, personeel en rechtspersonen.

 

Download de Amolé app! Download de Amolé app!

 

 

 

 

Contact

Amolé B.V.
Binderij 7 K
1185 ZH Amstelveen

T +31 20-737 18 68
M +31 6-466 211 45 (Kees)
M +31 6-464 220 91 (Mariëtte)

Kamer van Koophandel: 54329183
BTW: NL 8512.61.279.B01

 

Wij zijn aangesloten bij: 

Blog

Interview programma Zakenplatform

Luister hieronder naar het interview met Mariëtte Bos van Amolé BV en Arnold Teeuwen van de Iceviking. Uitgezonden op 27 januari 2019 op Meerradio in het programma Zakenplatform.

 

Arbeidsrecht Actueel

Copyright © Amolé B.V. 2017. Kvk 54329183. Alle rechten voorbehouden. Website: Panthera BV. Disclaimer  |  Sitemap  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy statement

Scroll to top