Personeel. Een woord dat veel reacties oproept. De meest aangehaalde en gevleugelde uitspraak is waarschijnlijk: “ik wens je veel personeel toe”. Als iemand dit tegen je zegt dan is het niet om je veel succes te wensen. Personeel in de breedste zin van het woord is kennelijk iets dat je als ondernemer als een loden bal aan een ketting met je meezeult. Is dat terecht? In de hoofdstukken A tot en met Z hebben wij geprobeerd alle facetten van personeel toe te lichten. De kosten van werknemers die er bij komen, de wet- en regelgeving waar je als ondernemer mee te maken krijgt en het managen van personeel. Ook hebben we gekeken naar de waarde van personeel voor de onderneming. Waar mensen met plezier werken zijn de resultaten beter. Gelukkige medewerkers zorgen voor een hogere omzet, betere klantenbinding en hebben een lager ziekteverzuim. De arbeidsgehandicapte werknemer komt ook steeds meer voor het voetlicht.

De filosofische vraag is of wij als maatschappij, als ondernemer ook kansen moeten bieden aan mensen die langs de zijlijn staan binnen de mogelijkheden die er zijn. Wij hebben hier geen pas klaar antwoord op maar als je als ondernemer weet waar je aan begint dan is de kans op succes veel groter. Bedenk als ondernemer wie je zelf bent en wat je het liefste zou willen doen. Soms kies je niet voor groei, maar overkomt het je. Groei zorgt vaak dat er personeel bij komt en dit verandert je rol. Als ondernemer is het goed stil te staan bij het feit of je manager wilt worden en mensen wilt aansturen of dat je de man/vrouw met ‘de voeten in de klei’ wilt blijven. Dat maakt een beslissing soms makkelijker om te maken.

Geschreven door Jacqueline Caro, Arbeidsrechtadvocate bij Advocaten van Oranje, Kees Tuip, fiscaal jurist en Mariëtte Bos, bedrijfskundige en belastingadviseur bij Amolé, Dé boekhouder voor het MKB.

 

‘Het Personeelsalfabet’ is door De Alfabetboeken uitgegeven in opdracht van Amolé, Dé boekhouder voor het MKB. Het boek is voor de bescheiden prijs van € 11,50 (inclusief verzendkosten) verkrijgbaar via Amolé. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie of om een bestelling te plaatsen.

 

Voorflap Het Personeelsalfabet

 

 

 

 

Contact

Amolé B.V.
Binderij 7 K
1185 ZH Amstelveen

T +31 20-737 18 68
M +31 6-466 211 45 (Kees)
M +31 6-464 220 91 (Mariëtte)

Kamer van Koophandel: 54329183
BTW: NL 8512.61.279.B01

 

Wij zijn aangesloten bij: 

Blog

Toch handhaving omstreden wet DBA?

Er is geen wet in deze tijd waar zoveel discussie en die zo omstreden is als de wet DBA (De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties). Vorig jaar op 9 februari 2018 kregen we dit bericht: “De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wordt dat er sprake is van een dienstbetrekking. Wel gaat het kabinet de mogelijkheden voor de handhaving van kwaadwillenden vanaf 1 juli 2018 verruimen”. Op 22 juni 2018 nogmaals het bericht dat de handhaving wordt opgeschort tot 1 januari 2020 en op 27 november 2018 bericht dat het nog een jaar verder wordt opgeschoven. 1 januari 2021 wel te verstaan.

Lees meer...

Arbeidsrecht Actueel

Copyright © Amolé B.V. 2017. Kvk 54329183. Alle rechten voorbehouden. Website: Panthera BV. Disclaimer  |  Sitemap  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy statement

Scroll to top